• Missa inte Konstrundan under Påskhelgen!

    Billinge Krukmakeri arrangerar även keramik- och drejkurser.
    Foto: Billinge Krukmakeri

  • Kultur i Natur - ett måste varje sommar

    Rikskända artister uppträder på en flotte i den marschallupplysta Odensjön. Arrangeras av Röstånga Turist och Hembygdsförening

  • Musik & Glädje

    Stockamöllan Jazz & Swing Festival går av stapeln varje år helgen innan Midsommar

Se & Uppleva | Konst & Kultur

Röstånga med omnejd bjuder på en mängd upplevelser för både kropp och själ. Upplev Söderåsens storslagna natur - till fots, till cykel eller till häst. Kulturutbudet är stort och det finns även ett flertal golfbanor i närheten. Här listar vi ett urval av alla aktiviteter som finns. Fullständig information hittar du hos Turistbyrån 150 m från Röstånga Gästgivaregård.Konst & Kultur

För den konstintresserade finns Jardeback Art att besöka i Ask/Röstånga. Susanne Jardeback säljer akvareller, oljemålningar och collage och har även fått det ärofyllda uppdraget att skapa diplomen till Nobelpristagarna i ekonomi 2011, kemi eller medicin 2012, fysik 2013 samt ekonomi 2014. Röstånga Konsthall med konstföreningen Freon har ett intressant utställningsprogram som sträcker sig från påsk till början av oktober. Ateljé Kolema i Röstånga håller även kurser i akvarellmålning. På Konstrundan är alla välkomna in till konstnärens ateljé. Konstnärerna är själva på plats och berättar gärna för dig om hur just deras teknik fungerar. Konstnärerna som deltar i Konstrundan vill gärna dela med sig av sina tankar och idéer. Diskussionerna i ateljéerna blir ofta mycket trevliga och varje gång man lämnar en plats och konstnär så har man lärt sig något nytt.

Billinge Krukmakeri erbjuder både försäljning av keramik och konstutställningar och har även olika aktiviteter för både privata sällskap och företag. Prova på att dreja, följ hur arbetet i krukmakeriet går till eller planera in er möhippa/svensexa, födelsedag m m. Även kaffeservering. Läs mer

Trumpetarbostället i Billinge erbjuder guidade visningar bland de unika gårdarna i 1700- och 1800-tals skånsk bymiljö, där också djuren har en viktig plats. Även kaffeservering och försäljning av slöjd och hantverk. Hos Fricks Spettkaksbageri i Billinge kan man uppleva hur det mest skånska av alla bakverk blir till.

Trädgårdsrundan är ett populärt evenemang i början av sommaren som öppnar dörrarna till både privata och mer offentliga trädgårdar. Där får man gott om egen inspiration, möjlighet att köpa växter m m och att avnjuta en god kopp kaffe med hembakat.

Stockamöllan Jazz Festival går av stapeln strax innan Midsommar och är en fantastisk upplevelse som bjuder på musik i högsta klass av familjen Carling med gäster och möjlighet att dansa själv så länge man orkar.

För den som är intresserad av motorsport arrangerar Ring Knutstorp STCC och en mängd andra tävlingar och motorupplevelser.

Här når Du oss!

Adress: Marieholmsvägen 2, 268 68 Röstånga
Email: info@rostangagastgivaregard.se
Telefon: +46 435 917 80
Fax: +46 435 917 87


Obs! Vid bokningar i restaurangen för åtta personer eller fler förbeställes maten vid bokning.

Aktuellt Just nu

Vi har både stora, luftiga matsalar och uteservering. Ni kan även beställa mat för avhämtning.

Om oss

Vår ambition är att Röstånga Gästgivaregård ska vara det självklara valet när du vill äta gott, bjuda till bröllop och fest, bo bekvämt, fira årets alla högtider, njuta av en söndagsmiddag med familjen eller ordna företagsaktiviteter. Vi erbjuder alltid specialkomponerade menyer för alla tillfällen. Även weekend-erbjudanden!