Per Gummeson Sal

Denna sal är intimt möblerad med flera mindre soffgrupper och lämpar sig utmärkt för att dra sig tillbaka för privata samtal och en god kopp kaffe efter maten. Per Gummeson Sal rymmer 60 sittande gäster och är mycket populär bl a vid bröllop.

Konstnären Per Gummeson (1858 - 1928) var en flitig gäst här på Röstånga Gästgivaregård. Vi har valt att hedra bygdens stora konstnär med denna sal. Samtliga konstverk i salen är utförda av Per Gummeson.

Per Gummeson, bondson från Österlen, var kanske den mest skånske av alla våra Skånemålare. Det provinsiella hade gått honom djupt i blodet och både till temperament och motivkrets var hans konst oblandat skånsk. Som 24-åring började han studera vid akademierna i Stockholm och Köpenhamn. Han slog sig ner i Röstånga i slutet av 1800-talet och hade för avsikt att stanna ett par månader, men blev så betagen av Röstångas natur att han blev orten trogen till sin död.

Representerad på Nationalmuseum i Stockholom, Göteborgs Konstmuseum, Malmö Museum samt Lunds Museum.

Här når Du oss!

Adress: Marieholmsvägen 2, 268 68 Röstånga
Email: info@rostangagastgivaregard.se
Telefon: +46 435 917 80
Fax: +46 435 917 87


Obs! Vid bokningar i restaurangen för åtta personer eller fler förbeställes maten vid bokning.

Aktuellt Just nu

Vi har både stora, luftiga matsalar och uteservering. Ni kan även beställa mat för avhämtning.

Om oss

Vår ambition är att Röstånga Gästgivaregård ska vara det självklara valet när du vill äta gott, bjuda till bröllop och fest, bo bekvämt, fira årets alla högtider, njuta av en söndagsmiddag med familjen eller ordna företagsaktiviteter. Vi erbjuder alltid specialkomponerade menyer för alla tillfällen. Även weekend-erbjudanden!